В навечерието на най-светлите празници в нашата гимназия протече трескава подготовка за грандиозен Коледен концерт, който се реализира на 22 декември в прекрасната концертна зала. Главни сценаристи, отговорници и организатори са г-жа Галя Николова и г-жа Яна Василева – преподаватели по български език и литература. В началото на спектакъла зрителите се потопиха в духа на българските традиции и обичаи чрез възстановката  на Бъдни вечер и Коледа, реализирана от ученици от 10 а и 10 г клас под ръководството на г-жа Галя Николова, Ансамбъл „Интелект“ с ръководители г-жа Галя Димитрова и г-жа Галя Кокорска. Особено атрактивни са коледарите, водач на които е г-н Явор Селимски.

Концертът продължава с изпълненията на прекрасните и много талантливи певици Стефани Славчева от 9 в клас, Виктория Фотева от 10 а клас и Виктория Руменова от 10 в клас и с изпълнение на китара от Томас Николов от 9 в клас. Със своите изпълнения и талантливите танцьори от гимназията – Мария Дамянова от 10 б клас и Цветелина Стефанова от 8 г клас, очароват публиката.  В концерта вземат участие и момичетата от проект „Заедно в изкуството и спорта“ с художествен ръководител Цветелина Стойчева и целият 11 г клас, с класен ръководител Анелия Първанова, който изпълнява коледна песен на немски език.

За финал на сцената излизат и нашите гости – децата от ансамбъл „Нашенчета“ с ръководители Петя Банева и Мариан Туджаров и Формация „Синтез“ с ръководител Цветелина Стойчева от ЦРД гр. Плевен. Изненадата е появата на Дядо Коледа и Снежанка от Ученическа компания „Фиеста“ с ръководител Денка Недялкова, които раздават подаръци и ни пожелават Весела Коледа и Щастлива Нова година.