На 27.01.2023 г. се проведе общинско състезание по химия и опазване на околната среда в ДФСГ „Интелект“ от преподавателя Велислава Чонова. Състезанието даде възможност на участващите ученици от деветите класове: Никола Кирилов, Елинор Христова и Сашо Добрев от 9 А клас, Теодора Николова, Стефани Славчева и Виктория Цветанова от 9 В клас и Иванета Хаджиева, Михаеля Мачева и Пламена Михова от 9 Г клас да изявят своите задълбочени знания и придобити умения в областта на химията и опазването на околната среда, както и да се стимулират с тяхната увереност при участието им в състезателните прояви.

Целта на състезанието е свързана с демонстриране от участващите ученици на познанията им в областта на химията и опазването на околната среда и техния ценен и позитивен опит при решаването на разнообразни задачи от неорганичната и органичната химия.

Деветокласниците показаха тяхната страст към природната наука и техните задълбочени занимания с различните проблеми и аспекти на учебния предмет. За тях химията е необятна и трудна, но и вълнуваща, и интригуваща. Участието им подобно състезание ги вдъхновява да следват мечтите си и химията да ги съпътства винаги при всяко тяхно начинание. На състезанието се класираха следните ученици: Елинор Христова – първо място, Теодора Николова – второ място и Никола Кирилов – трето място. Всички участвали в състезанието ученици и тези, които показаха отлични резултати, бяха поздравени и наградени от директора на ДФСГ „Интелект“ г-н Емил Райков.