УЧЕБНА ДЕЙНОСТ

На 17.03.2023г. ученици от 12А и 12Г клас посетиха кандидатстудентската борса – „Избирам да уча и остана в България“.

Ние получихме информация за предимствата на висшите учебни заведения; техните специалности; изпитите, условията, процедурите и сроковете за кандидатстване и записване.

Представени бяха и тематични презентации от всеки университет, а на място имаше и образователни експерти, които даваха лични консултации и отговаряха на нашите въпроси.


10А и 10В клас: Никола, Силвия, Николай

На 23.02.23 проведохме открит урок по биология, химия, физика и за свойствата на водата като част от НП ”Иновации в действие”.


По повод международния ден за борба с корупцията, ученици от 11г клас, специалност „Съдебна администрация“, инициираха, режисираха и заснеха кратък репортаж по темата.
С участието на Виктория Ванушева, Станислав Чонов, Божидар Георгиев.
Видеозаснемане – Юлиян Атанасов.
Аудио-ефекти и монтаж- Мартин Цоков.


На 27 януари 2023 г. се проведе общинско състезание по химия и опазване на околната среда в ДФСГ „Интелект“ от преподавателя Велислава Чонова. Състезанието даде възможност на участващите ученици от деветите класове: Никола Кирилов, Елинор Христова и Сашо Добрев от 9 А клас, Теодора Николова, Стефани Славчева и Виктория Цветанова от 9 В клас и Иванета Хаджиева, Михаела Мачева и Пламена Михова от 9 Г клас да изявят своите задълбочени знания и придобити умения в областта на химията и опазването на околната среда, както и да се стимулират с тяхната увереност при участието им в състезателните прояви.
Целта на състезанието е свързана с демонстриране от участващите ученици на познанията им в областта на химията и опазването на околната среда и техния ценен и позитивен опит при решаването на разнообразни задачи от неорганичната и органичната химия. Деветокласниците показаха тяхната страст към природната наука и техните задълбочени занимания с различните проблеми и аспекти на учебния предмет. За тях химията е необятна и трудна, но и вълнуваща, и интригуваща. Участието им подобно състезание ги вдъхновява да следват мечтите си и химията да ги съпътства винаги при всяко тяхно начинание.


Анжела Маркова и Асен Милчев, представители на учебна компания „Еуфория“ с ръководител Йоана Лазарова, донесоха мечтаното първо място на своето училище, и достойно представиха гимназията и града ни. Финансовият лагер се проведе на 7 февруари 2023 година в онлайн платформата ZOOM, като в него взеха участие 60 ученици от цялата страна от различни учебни компании.
По време на състезанието, младежите са разпределени в смесени екипи от различни училища и различни населени места, младежите решават казус, свързан с предприятие за производство на пластмасови павета. Задачата им бе да изготвят прогнозен план за приходи и разходи и да подготвят презентация, съдържаща елементите на един бизнес модел. По време на състезанието, доброволци от Ситибанк България помагат на участниците с консултации и съвети, като в края на състезанието отборите презентират пред жури своите идеи. Освен почетни грамоти за първо място, получиха и ваучери за подарък от онлайн магазин.


Гергана Минчева от 12 „б“ клас се е представила изключително добре на състезание по икономика в УНСС и с получения резултат – оценка 6.00 е приета за студент. На Гергана и предстои и участие в националното състезание по счетоводство. Пожелаваме бъдещи успехи на нея и на нейните учители – Йоана Лазарова и Силвия Динева!


50 ученици от 8 клас се включиха в есенния сезон на Олимпиадата, която се проведе през месец ноември 2022 г. и успешно преминаха първи кръг по Математика, Информационни технологии, Английски език и Български език с отлични резултати, за което получиха Сертификати. Учениците с най-високи резултати имаха възможност да се включат във финалния кръг на Олимпиадата за първи срок на учебната 2022-23 година. Диплом за изключителни резултати по математика и по английски език – трета степен и специална награда за най-високи резултати от всички над 50 000 участници от цялата страна. Петър – Диплом за изключителни резултати по математика – втора степен.