АктуалноВажни НовиниИнициативи и събитияНовини

В началото на учебната година ДФСГ Интелект се включи в Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, Творческите дейности допринасят за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, както и за развиване на личното творчество.

Театрална трупа на гимназията цели да запознае младите хора с театралното изкуство. В състава и се включиха ученици от 8, 9, 10 и 12 клас , а техен ръководител бе Марияна Петрова, бивш възпитаник на гимназията. В първите си срещи те се запознават помежду си и се научават какво трябва да е поведението им на сцената. На по- късен етап започва усилена работа по представлението на „Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир.

Младежите се изправят пред нелеката задача да изиграят постановката на сцената в Концертната зала на ДФСГ „Интелект“.  Те показаха пред своите съученици актьорските си умения и ги потопиха в света на театъра.

 На финал  учениците получиха сертификати и награди, а те пък благодариха на своя ръководител за вдъхновението, безценните съвети и удоволствието от съвместната работа.