АктуалноВажни НовиниГимназиятаИнициативиИнициативи и събитияНовини

За поредна година ДФСГ „Интелект“  отбеляза своя празник с редица инициативи и изпрати успешен випуск.

Учениците бяха ангажирани с различни дейности, които се проведоха на различни локации в сградата на гимназията.

Младежи от 8 до 11 клас разказваха откъси и говориха за любимите си произведения и техните автори в инициативата „Сподели ми книга“ заедно с Дарина Цанкова- учител по български език и литература.  Целта бе да се опровергае всеобщото мнение, че  младите хора не четат. Участниците споделиха, че чрез книгите изразяваме себе си.

Други показаха знания в състезание по математика и информационни технологии, като решаваха тестове и играха онлайн игри , разпределени по класове заедно с Ани Андреева, Димитър Данаилов и Анелия Георгиева- учители по математика и информационни технологии в гимназията.

Във физкултурния салон се състоя инициативата „Аз обичам да спортувам“, където  учениците наблюдаваха демонстрации по киокушин под ръководството на треньор Десислава Лачовска. Част от възпитаниците на гимназията взеха участие в състезание по баскетбол като играха срещу СУ „Евлоги Георгиев“- гр. Тръстеник, а други се включиха в състезание по волейбол под ръководството на Милен Първанов, Деница Кръстева и Людмила Димитрова.

В концертната зала Галя Христова изненада бивши възпитаници на ДФСГ „Интелект“ от випуск 2003 с колаж с техни снимки в инициативата „Среща на поколенията“.  Те бяха гости на празника и разказаха как е продължил техния житейски път след завършването на гимназията.

Изпращането на поредния успешен випуск се състоя в двора на гимназията, което се превърна в празник на младостта и красотата. Емилия Петрова, Димитър Симеонов, Милен Първанов и Явор Селимски се погрижиха за празничната програма, в която  имаше много песни и танци с активното участие на талантливи ученици на гимназията.