АктуалноВажни НовиниГимназиятаИнициативиНовини

По специална покана на принц Майкъл от Кент и княз Никита Лобанов-Ростовский група ученици от 11 и 12 клас на ДФСГ,, Интелект “ осъществиха една своя отколешна  идея и мечта, а имено да посетят Лондон, придружени от директора на гимназията – Емил Райков. Бяха поставени няколко цели при подготовката на тази визита: да се осъществи среща с видните личности пред  двореца Кенсингтън, да се открият и посетят улици, носещи името на Плевен в британската столица и не на последно място, макар и за броени дни да се посетят знакови места на този световен град и да се усети неговия забързан ритъм.

В изключително топла и приятелска атмосфера протече срещата с английските аристократи като се дискутираха различни  въпроси от световната история и настоящето съвремие , а след многото снимки, направени за спомен пред двореца и сред красивия парк, последва покана за следобеден чай, както повелява традицията в Кралството. На следващия ден бяха  открити и  посетени улици, наименувани на родния ни град  като следствие на отзвука от епичната битка, разиграла се около Плевен по време на Руско-турската война 1877- 1878 г. Посетени бяха и емблематични места в Лондон като площада пред Бъкингамския дворец, Биг Бен, площад Трафалгар, Тауър бридж и други.

Това беше една добра възможност за българските младежи да обогатят своята представа за света, както и да презентират своето училище, България и да демонстрират отличните си познания по английски език. Владислав Ботев, Мария Дамянова, Никола Петров, Николия Стоянова, Асен Милчев, Мирела Лазарова , Мартин Симеонов и Надежда Петрова се представиха на изключително добро ниво и това е  една добра предпоставка за тяхната успешна бъдеща реализация. Срещата завърши с покана към любезните домакини да посетят в скоро време България и да участват в тържествата по повод празника на град Плевен.