АктуалноВажни НовиниИнициативиИнициативи и събитияНовини

На 27.10 в ДФСГ „Интелект“ се състоя събитие, под надслов „Благодаря ти AI, за помощта“, във връзка със седмицата на Програмирането (23.10-27.10). Учениците от 12 „а“ клас, специалност „Икономическа информатика“ разработваха различни и интересни игри с помощта на изкуствен интелект.

Игрите бяха написани на езиците за програмиране HTML и JavaScript, с помощта на приложението ChatGPT. Оказа се обаче, че изкуствения интелект не е много добър в дизайна и всички игри бяха усъвършенствани от учениците.

Учениците от 11ти клас, които присъстваха на събитието бяха ентусиазирани от игрите и премериха сили със съучениците си. Най-голям интерес предизвика играта „Snake“, която беше много популярна през 90-те години. Други игри, които бяха направени са: Typing Speed, Guess the Number, Guess the city, Rock scissors paper и Sudoko.

В духа на приемственост учениците от 12ти клас обясниха на по- малките си съученици, как са направили игрите, а единадесетокласниците се амбицираха да направят още по-добри приложения от тях.