Важни НовиниИнициативиИнициативи и събитияИновации в действиеНовини

За поредна година ДФСГ „Интелект“-гр. Плевен участва в  Националната програма „Иновации в действие“. Гимназията бе домакин на срещата, в която се включиха Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ – гр. Казанлък- иновативно училище, Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велико Търново – неиновативно училище и Основно училище „Кулата“ – гр. Казанлък- неиновативно училище.

Целта на срещата бе заздравяване на връзките между образованието и бизнеса, между традициите и иновациите, интегриране на модерното в професионалните гимназии. Тридневната програма бе изпълнена с много емоции, обмяна на опит, наблюдения на открити уроци и културна програма.

ДФСГ „Интелект“ представи на вниманието на гостите поредица от уроци и работни срещи: бинарен урок „Математика и английски език- в света около теб“ – с Таня Лалкова и Ани Андреева, изразяващ  връзките между двата предмета, бинарен урок „Маркетинг на онлайн присъствието“- с Йоана Лазарова и Анета Юлиева , в който отборите правиха анализ на маркетингово проучване и правиха предложения за разработване на уебсайт. Програмата продължи с наблюдение на лингвистичен урок по немски език „Приятели и интереси“- с Анелия Първанова, наблюдение на дигитален урок „Al Creation- VS CREATOR”- с Деница Георгиева, трансверсален   урок „ПЛЕВЕН- ГРАД ГЕРОЙ“- исторически калейдоскоп на събитията.- с Любомир Макавеев, Мирослав Иванов и Милен Първанов. Интерес предизвика и „УРОКЪТ- ЖИВОТ“- симулативно съдебно заседание, в което участваха  учениците от 11г клас – специалност „Съдебна администрация“ под ръководството на Йоана Лазарова. Гост на събитието бе и председателят на Районен съд – град Плевен – съдия Вера Найденова, която предварително беше подготвила казуса от разигралия се граждански процес, като част от образователната програма „Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие.

На работни срещи пък бяха представени проектните дейности на домакините, работата на учебните компании- с Денка Недялкова, Лариса Недялкова, Анета Юлиева, Йоана Лазарова, Галя Димитрова и Теодор Петков,  както и многото инициативи на Ученическия съвет и младши посланиците на Европейския парламент, ръководени от  Михаела Карамфилова, Йоана Лазарова и Севинч Алиева. Гостите имаха възможност и да посетят някои учебни часове и да дискутират с учителите, а в свободното си време успяха да разгледат забележителностите на град Плевен.

За доброто настроение на гости и домакини отново се погрижи клуб „Хороводец“, който с танци, музика и много усмивки допълваше тридневната програма. Инициативата приключи с изказване на г-н Емил Райков – директор на ДФСГ „Интелект“, който изрази надежда за начало на един ползотворен процес по обмен  на мнения и идеи с партньорските училища и бъдещи съвместни инициативи и мобилности.