От 2.02.2014г – 22.02. 2014г ученици от гимназия „Интелект“ имаха възможност да осъществят практическо обучение по проект „Електронно митническо обслужване- европейския опит и практика“ осъществен с финансовата подкрепа на програма „Леонардо да Винчи“.
То бе проведено в столицата на водеща икономическа сила в Европа- Великобритания. На практика учениците доказаха, че е възможно и младите хора на България да се реализират пълноценно в силно конкурентна среда.
Програмата включваше посещение на мултинационални компании като Lloyd’s of London Blick, Rothenberg Ltd , The Summit Group Limited, HM Revenue & Customs и др., а също така групата имаше възможност да влезе и в Британския парламент, както и да  се запознаване с типичните за Лондон културни и исторически забележителности: Tower Bridge, Tower of London, London Eye, Биг Бен, Уестминстърското абатство, Бъкингамският дворец,  Катедралата Сейнт Пол, Британският музей и др.
По време на трансграничната практика, възпитаниците на ДФСГ „Интелект“ имаха възможност да разширят професионалните си компетенции, повишат чуждoезиковите си умения на английски език, да обогатят ценностната и ориентация за кариерно развитие и да повишат конкурентоспособността си на пазара а труда.
Екипът по проекта и ръководството на гимназията са убедени, че само с подобен тип отворено образование, включващо досег с водещи фирми  в световен мащаб ще променим нагласите и мотивацията на българските ученици. Това е възможност на младите хора в България за успешен старт в живота в професионалната им реализация

pdf Александър от 11б за своята нова любов – Лондон

pdf %22Мисия Лондон%22 с участието на Лилия от 11б клас