Без категорияВажни Новини

На 20.10.2017 год. от 12.30 часа в зала „Европа“ ще се състои инициативата  „Програмирай своя успех!“ – заключително събитие на  Европейската седмица на програмирането в ДФСГ „Интелект“!

На това събитие ще има кратко представяне на  петнадесетте актуални и търсени езика за програмиране, както и демонстрация на 3D моделиране за начинаещи!

Ще бъдат връчени Сертификатите на 10-те най-добре представили се ученици на Национално външно оценяване по дигитални компетентности за миналата учебна година!

Ще проверим вашите знания в областта на Информатиката и ИТ чрез решаване на кръстословици! /за най-добрите са предвидени награди/

Малко информация за Европейската седмица на програмирането:

Европейската седмица на програмирането (EU Code Week) e самоинициирало се движение, посветено на създаването чрез код. Целта му е програмирането да стане по-разбираемо, да се покаже на хора от всякаква възраст как могат да вдъхнат живот на идеите си чрез код, да се разсее неяснотата по отношение на уменията в тази област и да се даде възможност на мотивираните хора да учат заедно. Инициативата стартира през 2013 г. като инициатива на младите консултанти за Програмата за цифровите технологии в Европа (Young Advisors for the Digital Agenda Europe).

EU Code Week се ръководи от доброволци. Един или няколко „посланици“ на Code Week координират инициативата в своите страни, но всеки може да организира свое собствено събитие и да го добави в картата на Code Week, както ние направихме тази година.

Европейската седмица на програмирането, подкрепяна от Европейската комисия като част от стратегията й за цифровия единен пазар, празнува петата си годишнина. През тези години, специализираната седмица се превърна в широкомащабна инициатива, провеждана в държавите-членки и извън ЕС, за насърчаване на млади и по-възрастни да открият кодирането и така да разширят своите умения в областта на цифровите технологии.