Важни НовиниПостижения

Приключи Националният кръг от първата Европейска олимпиада по статистика за ученици. В категория А – ученици от X – XII клас – отборът на ДФСГ „Интелект“ – „IntelYRF“ се класира на I място с 96.3 точки от 100.
Европейската олимпиада по статистика се организира от Евростат, с цел да се повиши статистическата култура и функционалната грамотност на учениците, като се покаже ролята на статистиката в различните сфери на обществения живот.
В I етап от Националния кръг участниците решаваха тест по статистика, а във II етап анализираха статистически данни, под формата на презентация. В конкуренция от 73 отбора единадесетокласниците Йоана Иванова – 11 б клас, Радослав Каменов и Фулден Салимова – 11 в клас, спечелиха възможността да се състезават на Европейския кръг на олимпиадата, който ще се проведе през м. май.

Тяхната задача ще бъде до 4 май да подготвят двеминутен видеоклип, в който да отговорят на въпроса: „Защо официалната статистика е важна за нашето общество?“.

Победителите в Европейския кръг на олимпиадата по статистика ще бъдат обявени на 23 май 2018 г. и ще бъдат наградени на 27 и 28 юни по време на Европейската конференция по качество на официалната статистика 2018 в гр. Краков, Полша.

Желаем им успех!