Важни Новини

ДФСГ „Интелект“ говори за Плевен!
Конкурс за ораторско майсторство на тема :„Интелект“ говори за Плевен“ се състоя на 9 май в гимназията. Събитието е част от инициативата „Седмица на „Интелект“, свързана с празника на гимназията и изпращането на Випуск 2018-та.
11 младежи и девойки от 9-и до 12-и клас се опитаха да убедят жури в състав: г-н Георг Спартански – кмет на Община Плевен, г-н Мартин Митев – председател на Общински съвет – Плевен и г-жа Ивайла Петкова – председател на обществения съвет към училището в способността си да говорят по определена тема, свързана с историята, образованието, културата, спорта, икономиката и благоустройството на Плевен.
Смело и с чувство за обществена отговорност, учениците представиха виждането си за това какъв трябва да бъде родният град в бъдеще и на какви условия трябва да отговаря, за да останат младите хора в него.
Журито даде висока оценка на ораторите и изрази оптимизъм за добрата перспектива пред Плевен, при наличието на такова образовано и патриотично настроено ново поколение.

За най-добри оратори с равен брой точки журито определи: Илияна Банкова и Виктория Гатяжева от 12 в клас и Габриела Дундакова от 11 б клас. 

Поздравления и за Георги Георгиев от 12 г клас, Моника Симеонова от 9 в клас, Марионита Влахова от 11 б клас, Дебора Димитрова от 9 в клас, Виктория Вълкова от 11 д клас, Вероника Георгиева от 10 д клас, Симона Симеонова от 10 б клас и Деян Данчовски от 10 а клас за достойното представяне.

Г-н Спартански сподели с участниците и гостите на събитието своя опит в ораторското изкуство и пожела Конкурсът да стане традиционен за Гимназията.
Поздравления за всички участници в конкурса и за госпожа Галя Николова – организатор на събитието!

 

                           

 

 

 

Повече снимки от събитието може да видите в нашата галерия