Важни НовиниПостижения

ДЕСЕТИ   ПАНАИР НА БИЗНЕС ПРОЕКТИ –  10 май 2018 г.

В гимназия „Интелект“ е ежегодна традиция деветокласниците да представят свои разработени бизнес проекти и да се съревновават помежду си. За десета поредна година форматът на състезанието е общоучилищен панаир.

И тази година в панаира премериха сили над 30 ученици на гимназията, разпределени в 11 отбора. Жури, гости, ученици и учители имаха удоволствието да присъстват на представянето на 11 бизнес идеи, плод на въображението, знанията и труда на нашите участници.

Мотото на тазгодишния панаир е:  „Бизнес идеи за бъдещето на Плевен“.

Както традицията повелява, тези проекти са дело на учениците от деветите класове на гимназията, а техен ръководител и организатор на събитието е г-жа Анета Юлиева, преподавател по икономика.

Наши  гидове в това вълнуващо пътуване – пътуване сред интересните и забележителни бизнес идеи на младите икономисти на гимназия „Интелект“  бяха Милен от 10в клас и Памела от 10г клас.

Традиционния, десети по ред Панаир на бизнес проекти в ДФСГ “Интелект” беше открит от директора на училището – г-н Емил Райков.

Журито, което имаше нелеката задача да оцени представените бизнес проекти беше в състав:.

 1. Г-жа Дочка Иванова – председател на журито и това не е случайно. Тя е инициатор и основател на Общоучилищния панаир на бизнес проекти, дългогодишен преподавател по икономика в гимназия „Интелект“.
 2. Г-жа Диана Данова – Председател на Комисията по образование и читалищна дейност към Общински съвет Плевен, Председател на Съюза на математиците в България, гр. Плевен
 3. Йордан Грижов – Общински съветник, член на Комисията по младежки и спортни дейности към Общински съвет Плевен, младежки лидер
 4. Иван Мандински – младежки лидер и млад предприемач в IT сектора
 5. арх. Стефан Нешев – Председател на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България и частен предприемач

Всеки екип имаше по 1 минутка да представи по атрактивен начин своята бизнес идея.

 1. Екип момичета от 9а клас искат да направят живота ни по-сладък, а в горещите дни и по-прохладен   – Сладоледена къща „Dreams“, Щанд №1
 2. Екип момчета от 9а клас са разработили онлайн платформа „Фабрика за идеи“, чрез която създават възможност за комуникация между хора с различна квалификация и потребности. Щанд №2
 3. С изискан щанд се представи екип от 9а клас  – Фирма за кетъринг „Genetix“ за  рожден ден, парти, абитуриентски бал – Щанд №3
 4. Екип момчета  от 9а клас – Предприятие за производство на опаковки „Progress Group“. Те искат да създадат възможност за работа на хора със здравословни проблеми и тяхното предприятие е със социална насоченост – Щанд №4
 5. Наближава лятото, а с него и времето за почивка и релакс. На щанд №5 ни се представи усмихнатият екип от 9б клас – това е екипа на Къща за гости „Скалите“ и техните страхотни предложения за уникална почивка.
 6. Екип от 9б клас, който е решил да инвестира в родното биопроизводство – здравословни зеленчуци и салати на  фирма „Бионес“ – щанд № 6.
 7. На  щанд № 7 ни  посреща екипа на Гурме кафене „Арт“ – чаровни госпожици от 9в клас. И не само това – в тяхното кафене има и Арт център, от който можете да си закупите красиви сувенири или да си изработите по ваше желание.
 8. На щанд № 8 – екип от 9г клас ни разказа за тяхната бизнес идея –  Фреш бар „Freshness“ и ни  приготви вкусни напитки, за да се тонизираме със здравословни фрешове.
 9.  И още нещо Арт, но…. на колела. Момичета от 9в клас предлагат една нестандартна идея – Арт магазин на колела. На щанд №10 видяхме уникалните им изделия.
 10.  За нещо любимо и много важно за нашето здраве е помислил екип от 9в клас – Ученическа спортна школа „ELVE“, която предлага условия за спортуване в свободното ни време – щанд №10
 11.  На щанд №11 ни посрещна екипа на Магазин за детски усмивки „Плюшен свят“. Момичетата от 9в клас ни разказаха  за тяхната бизнес идея и ни предложиха много забавления.

След представянето на екипите, започна истинското  състезание.

Докато журито задаваше своите въпроси и оценяваше всеки екип, ние  се забавлявахме с музикални и танцови изпълнения на ученици от гимназията и наши гости от други училища: Детски танцов състав „Мизийска младост,“ гр. Тръстеник, с ръководител Росен Маринов, Мария Минкова от Гимназия с преподаване на чужди езици с песента на Адел „When We Were Young“, клуб „Хороводец“  от ДФСГ „Интелект“  изпълни „Влашки танц“, Маргарита Русанова ни развълнува с песента  „Ах, къде е мойто либе“, Маргарита Крумова с изпълнение на песента „Българийо, децата ни върни“.

Между изпълненията водещите Памела и Милен задаваха въпроси от историята и настоящето на нашето училище и за правилно отговорилите имаше награди.

Проведе се състезанието „На крачета“, в което желаещите показаха своите спортни умения.

Докато журито обощаваше резултатите, дойде време публиката да избере своя победител чрез гласуване – залепване на  цветно стикерче на специални табла.

Дойде време да научим кои са наградените проекти.

Председателят на журито, г-жа Дочка Иванова, обяви резултатите под аплодисментите на участници и публика.

Ето и окончателните резултати:

Големият победител и наградата „Най-добър бизнес проект на 2018 година” е за Гурме кафене „Арт“ – кафене с Арт център, 9в Никита Кнежанска, Деница Николова и Мария-Магдалена Павлова.

Бяха  връчени и:

Награда за най-реалистична бизнес идея Фреш бар „Freshness“ 9г Инес Гавазова, Магдалена Петрова и Александър Янчев Награда за най-иновативна бизнес идея Арт магазин на колела 9в Моника Симеонова, Йоана Атанасова, Дебора Димитрова Награда за социално отговорен бизнес “Progress Group“ – предприятие за производство на опаковки със социална насоченост, 9а Ивелин Тодоров, Росен Кръстев Награда за най-хубав щанд

9а Фирма за кетъринг „Genetix Кристина Тодорова, Пламена Гатева, Никол Симеонова и Милен Симеонов;

9а Сладоледена къща „Dreams“ Весела Петрова, Кристина Дункова, Изабел Иванова и Гергана Ваньова;

9в Магазин за детски усмивки „Плюшен свят“ Цветелина Красимирова и Християна Захариева

Награда за най-добър екип Ученическа спортна школа „ELVE“9в Елена Петкова, Весела Петкова и Венцислав Тодоров

Награда за най-атрактивно представяне Къща за гости „Скалите“ 9в Теодора Асенова, Владислава Димитрова и Валентин Сачански

И… буквално най-сладката награда, която традиционно е торта – наградата на публиката. Гурме кафене „Арт“ – кафене с Арт център, 9в Никита Кнежанска, Деница Николова и Мария-Магдалена Павлова)

Всички участници в панаира получиха сертификати, а наградените – и грамоти.

За поредна година традиционният панаир на бизнес проектите се превърна в празник на интелекта, креативността, знанията, въображението и таланта на на нашите ученици!

Поздравления за всички участници и за г-жа Анета Юлиева – организатор на събитието!

 

Снимки от събитието може да  видите в нашата галерия 10-ти панаир на бизнес проектите