UncategorizedВажни НовиниИнициативи и събития

ДФСГ “Интелект“ за поредна година се включи в инициативата „Мениджър за един ден“ , организирана от JA Bulgaria, което тази година беше под надслов „Вдъхнови бъдещето!“ и в него взеха участие ученици от 11 и 12 клас.

В рамките на „Мениджър за един ден“ утвърдени специалисти от бизнеса, услугите, институциите и неправителствения сектор отварят вратите на своите организации за високо мотивирани ученици и споделят своя опит с младите хора.

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Тазгодишното издание се проведе на 30 октомври. Основни партньори на инициативата са HP Inc. България, Coca-Cola HBC Bulgaria, Publicis. Медийни партньори на инициативата са bTV, Economy.bg, Нетинфо, Кариери и Investor Media Group.

Учениците от ДФСГ „Интелект“ винаги с огромно желание се включват в тази инициатива. Участието развива професионалните умения на младите хора и засилва тяхната увереност в собствените сили. Служи за мост между бизнеса и бъдещите кадри и дава възможност на участниците да изберат подходящата за тях професия и да научат как да бъдат успешни в кандидатстването за работа.

Толя от 11 „в“ клас беше Управител на Панорама Мол Плевен, а Виктория от 11 „г“ клас беше Директор на нашето училище.