Важни НовиниИнициативи и събития

Учениците от осмите и деветите класове на ДФСГ „Интелект”, работещи по проект ‘Living in a Challenging World’, организираха Великденски благотворителен базар. Целта на мероприятието бе да се съберат средства за Центъра за рехабилитация и социална адаптация в гр. Плевен. Учениците и техните родители вложиха много труд, старание и ентузиазъм, за да приготвят домашни вкусотии, като със събраните средства ще бъдат закупени образователни игри за Центъра.

All-focus

Потребителите на Центъра са хора на всички възрасти с определени умствени и физически проблеми и за тях Центърът е единственото място, в което не чувстват социална изолация. По време на първото си посещение там, учениците на ДФСГ „Интелект” се запознаха отблизо с потребителите на Центъра, като участваха в техните игри, редяха пъзели, оцветяваха.  Посещенията на нашите ученици ще продължат и занапред. Предвижда се дори посещение на хората от Центъра на гимназия „Интелект”. По този начин някои от тях за пръв път ще прекрачат прага на учебно заведение.

Тази инициатива е много полезна и за двете страни. Докато хора от Центъра изключително много се радват на всеки един социален контакт, за нашите ученици това е безценен урок по човечност, милосърдие, състрадателност и солидарност с хора, за които обществото много често забравя или предпочита изобщо да не знае.

All-focus
All-focus