UncategorizedВажни НовиниИнициативи и събития

На 10 май – Празник на ДФСГ „Интелект“ ни гостува 16-годишната шахматна надежда на България  – гросмайстор за жени Нургюл Салимова със своя треньор и майстор на спорта Живко Жеков.

Наши ученици представиха презентация за историята на шахматната игра, задаваха много въпроси на младата шампионка и бяха впечатлени от нейната интелигентност, мила усмивка и високи спортни постижения.
След срещата, ученици и учители имаха възможност в сеанс на 10 дъски да премерят сили с младата шампионка. Резултатът е 9.5 на 0.5 в полза на младата шахматна надежда, но удоволствието беше за всички.

Беше открита и шахматна площадка за игра на открито в двора на гимназията, което е още една възможност за спорт на нашите ученици.

Преди сеанса на 10 шахматни дъски г-н Райков и гросмайстор за жени Нургюл Салимова връчиха грамоти и награди на комплексния победител в Общоучилищното състезание „Кой е по-, по-, най-“ – отбор „Млад икономист“ – специалност „Икономика и мениджмънт“ и класираните на второ място/ с много малка разлика от победителите/ – отбор „Big One“ – специалност „Икономическа информатика“!