UncategorizedВажни НовиниИнициативи и събития

На 11.06.2019г. за поредна година ДФСГ „Интелект“  отбелязва Деня на икономиста с организиране на инициативата Master class.

Денят е обявен за професионален празник през 2005 г. с решение на Министерския съвет по повод 110 годишнината от създаването през на първото българско икономическо дружество през 1895 г. По-късно – през 1990 г., дружеството е преименувано в Съюз на икономистите в България.

Тазгодишният Мастер клас в гимназията е посветен на темата „Успешният маркетинг в действие“

Гости и почетни членове на журито тази година са  госпожа Елена Станкева  и  госпожа Веселка Генчева- представители на  компания LR.  Компанията  e утвърдена като символ на здраве и красота в 28 страни по света.  Познати по целия свят – свързани в огромна мрежа. Със своите международни дъщерни компании, 1200 служители и хиляди независими сътрудници  LR е сред водещите компании за мрежов маркетинг в Европа. Непрекъснатото приобщаване на нови пазари гарантира постоянния растеж на LR.

В тазгодишния Мастер клас взеха участие ученици от 8,9,10 и 11 клас на гимназията. Те бяха разпределени в 3 отбора по 4 ученици във всеки отбор (от всеки клас по един ученик) и представиха своите виждания за решението на казуса, по който работиха 40 минути.

Всеки отбор беше консултиран от ментори, които са изявени ученици от 11 клас- Елпида , Симона и  Вероника.

Отборите бяха оценени от жури в състав:

  • Госпожа Михаела Карамфилова- заместник – директор на гимназията
  • Йоана Лазарова и Севинч Алиева – преподаватели по икономика в гимназията
  • Почетни членове: Елена Станкева и Веселка Генчева-представители  на компания ЛР
dav