UncategorizedВажни Новини

Скъпи  ученици, колеги, служители, приятели!

По традиция на днешния ден 11 май  ние отбелязваме празника на нашата гимназия, а сега  той е по-специален, защото честваме 30 години от момента, в който на картата на средните училища в град Плевен се появява и Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“. Датата е свещена  не само за нас, но и за всички българи- Денят на първоапостолите Кирил и Методий. Тези, които не само дадоха на славянските народи четмо и писмо, но и направиха нещо много по-важно  за всички нас с това, че  вече векове наред ни   показват духовния път, по който да вървим.

 А ние ги избрахме за наш патрон, за да черпим  пример от тяхната воля, дух и дързост и те да бъдат верую в стремежа ни за нов тип образование.

За 30 години гимназия „Интелект“ доказа, че се води от принципи, които дават възможност на младите хора не само да получават средно образование, но и да развиват умения и способности, необходими за последващата им  реализация. Аргументи за това имаме много- реализирахме национални и международни  проекти, получихме много награди, осъществихме  поредица от инициативи и най-важното: дадохме „зелена светлина“ на над 3000 наши възпитаници, които в момента  са водещи мениджъри, намиращи се по всички краища на земното кълбо.

За този период ние доказахме, че сме достойни  граждани на България и на света и че за нас граници няма-в буквалния и преносния смисъл. Защото не само сме понесени на крилете на младостта и силата, но и защото упорито работим, за да се доусъвършенстваме. Да бъдем морални,честни и конкурентноспособни съвременни личности!

Всичко това щеше да бъде невъзможно без неуморния, всеотдаен  труд през годините на плеяда  учители  и служители. На онези, първите, които се осмелиха да мислят по по-различен начин и на днешните-инициаторите, търсещите  най-доброто, най-актуалното.

Поклон пред всички тях!

Какво е днес „Интелект“: иновативно училище с модерна материална база, високомотивиран екип от педагози и служители и най-голямото богатство – 450 момчета и момичета, на които принадлежи бъдещето.

Скъпи приятели,

За мен е изключителна чест да ви поздравя всички вас в този тържествен момент и да пожелая здраве, енергия и успехи!

Нека и занапред  нашата гимназия да просперира и да бъде онова място, в което младите и амбициозни хора ще могат да сбъдват мечтите си!

Честит празник! 

                                                                                               ЕМИЛ РАЙКОВ

ДИРЕКТОР на ДФСГ „ИНТЕЛЕКТ“ – ПЛЕВЕН