Важни Новини

    Скъпи ученици, учители, приятели!

    Всяка година, на 11 май, ние честваме нашия патронен празник.

    Този ден е пряко свързан с имената и делото на светите братя Кирил и Методий. Онези, които не само дадоха буквите на славянските народи, но и се превърнаха в техен стожер в борбата им за образование и напредък.

    Убеден съм, че основателите на ДФСГ “Интелект“ преди 31 години са избрали тази дата, за да може енергията, която тя носи, да се предава от поколение на поколение и да бъде вдъхновител на неизменния стремеж към съвършенство и прогрес.

    И така, година след година, “Интелект“ върви по своя път. Сменят се ученици, сменят се учители, а посоката остава такава, каквато са я задали нашите предци – да търсим винаги новото, практичното, различното. Да изграждаме достойни граждани на България и ЕС. Да създаваме условия за реализация на потенциала на нашите възпитаници и най-важното – да ги научим да бъдат мислещи личности.

   Така е било училището в началото – без сграда, без история, без традиции, но с малка сплотена група ентусиазирани ученици и учители.

   Така е сега, 31 години по-късно – с модерна материална база и с високо мотивиран и подготвен екип от преподаватели.

   ДФСГ “Интелект“ е иновативно училище, посланик на Европейския парламент и търсещо нови и нови предизвикателства с различни инициативи и проекти.

    А как ще бъде?

    Сигурен съм, че традицията ще продължи и ние ще вървим напред, защото тези, на които принадлежи утрешният ден – нашите бивши ученици Йоана, Севинч, Марина, Мария – са вече наши колеги, а те носят гимназията в сърцето си и знаят, че “Интелект“ означава бъдеще!

    Честит празник!

ЕМИЛ РАЙКОВ

ДИРЕКТОР НА ДФСГ „ИНТЕЛЕКТ“ – ПЛЕВЕН