UncategorizedВажни НовиниИнициативи и събитияНовиниУченици

На 18.02.2019 г. ученици на ДФСГ „Интелект“
под ръководството на преподавателя Даринка Петрова се включиха в дейностите по проект „Диалог“  проведоха видеоинтервюта с трима плевенчани – общественика Валя Минкова, художника Валентин Асенов – Хъкъла и педагога и поетеса Нина Чилянска.

Сдружение „Учебна работилница Европа“ започна работа по проект „Да градим Европа чрез ДИАЛОГ – ДИАЛОГ срещу популизма, расизма и антисемитизма“ (DIALOG) по Програма „Европа за гражданите“, финансиран от Европейската комисия. Сдружението е координатор по проекта.

Предстои провеждането на уъркшоп на тема „Историята на Европа в ДИАЛОГ с нейното бъдеще – съвременни свидетели.Той ще се проведе на 26 февруари 2019 г., вторник, от 11:00 часа, в арт залата на регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен. Кратка презентация ще запознае младите плевенчани с „революциите“ от втората половина на XX- и век – Пражката пролет от 1968 г., падането на Берлинската стена и демократичните промени в Източна Европа от 1989 г. Специални гости ще бъдат двама от свидетелите/очевидци, чиито видеобиографии ще бъдат подготвени от плевенски ученици – бившия кмет на Плевен Андрей Романов и музиканта Васко Кръпката – хора, които са преживели важните етапи в европейската история и разказват емоционално за тях. Така младите граждани ще влязат в диалог с поколенията свидетели и историята преди 89-а и важните етапи от развитието на Европа ще бъдат обсъдени с учениците и обществеността.

За участието на наши ученици в уъркшоп-а ще ви информираме в следваща публикация.